Όποιος ιδιοκτήτης ιντερνετικού μέσου μαζικής δικτύωσης δεν υπακούει στην "πολιτική ορθότητα", θα συλλαμβάνεται και θα φυλακίζεται!
Ο Μακρόν, ένα από τα πιο υπάκουα "κανίς" του Σβάμπ και της παρέας του, πάει να το τερματίσει εντελώς, στην προσπάθεια του να συλλάβει ταυτόχρονα δύο μισητούς εχθρούς των Διεθνιστών, τον Πάβελ Ντούροφ και τον Κρις Παβλόβσκι, ιδιοκτήτες των Telegram και Rumble αντίστοιχα!
Ο μεν πρώτος ήδη συνελήφθη χθές το βράδυ την ώρα που πήγαινε να ανέβει στο πολυτελές τζέτ του, ενώ ο άλλος φυγαδεύτηκε από τη Γαλλία στο παρά πέντε!
Η σύλληψη του Ντούροφ από τις γαλλικές αρχές εχθές Σάββατο, έχει προκαλέσει τεράστια απήχηση, καθώς πρόκειται για την πρώτη σύλληψη ενός ιδιοκτήτη μέσου πληροφόρησης χωρίς καμιά συγκεκριμένη αιτία ή χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει κάποιο έγκλημα.
Μπορεί η γαλλική δικαιοσύνη στο πλαίσιο έρευνας για διάφορες παραβιάσεις της εφαρμογής που έχει δημιουργήσει, να τον κατηγορεί για διάφορα αδικήματα -από απάτη ως διακίνηση ναρκωτικών, διαδικτυακή παρενόχληση, οργανωμένο έγκλημα, ακόμη και εξύμνηση της τρομοκρατίας- τα οποία ούτως ή άλλως «φορτώνονται» εύκολα σε κάποιον, εντούτοις όπως εκτιμούν οι περισσότεροι, ο πραγματικός λόγος για τη σύλληψή του είναι ή άρνηση συνεργασίας του με τις ευρωπαϊκές αρχές για να αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα των χρηστών του ή να δώσει πρόσβαση σε υπηρεσίες ασφάλειας να κατασκοπεύουν τους σχεδόν 900 εκατ. χρήστες της πλατφόρμας.
Κυριότερα δε, γιατί επιτρέπει την ανταλλαγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Τάκερ Καρλσον, ο Ντούροφ είχε μιλήσει για αυτές ακριβώς τις πιέσεις που δεχόταν από τις κυβερνήσεις και που δεν υπέκυψε ποτέ, καθώς είχε αρνηθεί να δώσει την παραμικρή πληροφορία, κάτι που αποδεικνύει πως ο πραγματικός λόγος της σύλληψής του είναι η εμμονή της Δύσης να ελέγχει απόλυτα πλήρως την πληροφόρηση σε οποιαδήποτε μορφή της. Οτιδήποτε άλλο απλώς είναι μη αποδεκτό.
Είχε πει ο Ντούροφ:
«Συγκεντρώνουμε πολύ προσοχή από το FBI και διάφορες άλλες υπηρεσίες, όταν ήρθαμε στις ΗΠΑ. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, την τελευταία φορά που ήμουν στις ΗΠΑ είχα φέρει μαζί μου ένα μηχανικό που δούλευε για το Telegram. Τότε υπήρξε μια προσπάθεια να προσλάβουν μυστικά από εμένα, πίσω από την πλάτη μου, το μηχανικό αυτό από αξιωματούχους κυβερνοασφάλειας ή πράκτορες.»
«Η Αμερικανική κυβέρνηση επιχείρησε να προσλάβει το μηχανικό σου;» τον ρώτησε ο Τάκερ Καρλσον.
«Έτσι μου είπε ο ίδιος», απάντησε ο Ντούροφ.
«Για να γράψει κώδικες για αυτούς ή για να μπουν στο Telegram;,» τον ρώτησε ο Κάρλσον.
«Ήταν περίεργοι στο να μάθουν ποιες ανοικτές βιβλιοθήκες είναι ολοκληρωμένες με την εφαρμογή του Telegram από την πλευρά των χρηστών και προσπαθούσαν να τον πείσουν να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένα εργαλεία ανοικτής πηγής τα οποία θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν στον κώδικα του Telegram. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως αυτό θα χρησίμευε ως η «πίσω πόρτα»
«Κάτι που θα επέτρεπε στην αμερικανική κυβέρνηση να κατασκοπεύει τον κόσμο που χρησιμοποιεί το Telegram», σχολίασε ο Καρλσον.
«Η αμερικανική κυβέρνηση ή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση»,απάντησε ο Ντούροφ.
«Είσαι σίγουρος ότι συνέβη κάτι τέτοιο;», τον ρώτησε ξανά ο Καρλσον.
«Ναι» απάντησε ο Ντούροφ «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον μηχανικό μου να κατασκευάσει αυτές τις ιστορίες, όπως επίσης, γιατί και γω ο ίδιος έχω βιώσει παρόμοιες πιέσεις εδώ στις ΗΠΑ. Όποτε έρχομαι στις ΗΠΑ έχω δύο τουλάχιστον πράκτορες του FBI να με συναντούν στο αεροδρόμιο, να μου κάνουν ερωτήσεις. Μια ημέρα βρισκόμουν στο σπίτι που νοικιάζω στις ΗΠΑ και εμφανίστηκε το FBI. Στις 9 το πρωί. Με εξέπληξε και σκέφτηκα τραβάμε πολύ προσοχή εδώ. Ίσως όχι το καλύτερο περιβάλλον για να διοικήσεις μια εταιρεία»
«Γιατί ήρθαν; Είχες κάνει κάποιο έγκλημα;», τον ρώτησε ο Καρλσον.
«Όχι φυσικά. Το ενδιαφέρον τους ήταν να μάθουν περισσότερα για το Telegram. Ήξεραν ότι είχα φύγει από τη Ρωσία. Ήξεραν τι κάνουμε αλλά ήθελαν λεπτομέρειες. Από ότι κατάλαβα ήθελαν να εγκαταστήσουν μια σχέση με την έννοια να μπορούν να ελέγχουν το Telegram. Καταλαβαίνω πως ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά για εμάς το να προσπαθείς να λειτουργήσεις μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και όχι να διατηρείς τέτοιου είδους σχέσεις με το κράτος το περιβάλλον αυτό δεν ήταν το καλύτερο.»
Αυτό άλλωστε το είχε εξηγήσει και η ίδια Χίλαρυ Κλιντον το 2011 όταν είχε αναφέρει ότι οι ΗΠΑ χάνουν τον πόλεμο της πληροφορίας από τα εναλλακτικά δίκτυα ενημέρωσης. Φυσικά η ρήση της αυτή δεν έμεινε κενό γράμμα καθώς από τότε οι ΗΠΑ όπως και η ΕΕ κάνουν ότι μπορούν για να ελέγχουν την πληροφόρηση.
H Rumble και ο Chris Pavlovski - «Δέχομαι απειλές από τις Αρχές – Θα αγωνιστούμε για την ελευθερία της έκφρασης»
Ένας ακόμη ιδιοκτήτης ανεξάρτητης πλατφόρμας ενημέρωσης, ο CEO του Rumble Κρις Παβλόβσκι (φώτο αριστερά) ανακοίνωσε ότι διέφυγε από την Γαλλία, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ιδιοκτήτη του Telegram Πάβελ Ντούροφ.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, η σύλληψή του Ντούροφ επειδή αρνήθηκε να λογοκρίνει τον ελεύθερο λόγο ήταν η «κόκκινη» γραμμή και για τον ίδιο και για αυτό το λόγο αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα καθώς δεχόταν απειλές από τις Αρχές του Μακρόν.
Είπε πιο συγκεκριμένα ο Παβλόβσκι:
«Είμαι λίγο αργοπορημένος σε αυτό, αλλά για καλό λόγο. Μόλις έφυγα με ασφάλεια από την Ευρώπη.
Η Γαλλία απείλησε το Rumble και τώρα έχουν ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή συλλαμβάνοντας τον διευθύνοντα σύμβουλο του Telegram, Pavel Durov, επειδή δεν λογοκρίνει τον ελεύθερο λόγο.
Το Rumble δεν θα υποστηρίξει αυτή τη συμπεριφορά και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να αγωνιστεί για την ελευθερία της έκφρασης, ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα.
Αυτή τη στιγμή αγωνιζόμαστε στα δικαστήρια της Γαλλίας και ελπίζουμε στην άμεση αποφυλάκιση του Pavel Durov.»
Ως γνωστόν, απειλές είχε δεχθεί από την Κομισιόν και ο ίδιος ο Ελόν Μάσκ. Η πιο πρόσφατη ήταν στις 12 Αύγουστου όταν ο Επίτροπος της ΕΕ Τιερί Μπρετόν τον απείλησε με κυρώσεις εάν δεν ακύρωνε τη συνέντευξη του Ντοναλντ Τραμπ στο Χ.
Τότε ο Μασκ είχε απαντήσει στον Μπρετόν με τον τρόπο που του άρμοζε, με μια σκηνή από την ταινία Tropic Thunder και τον εκπληκτικό Τομ Κρούζ.
Με πληροφορίες από Pronews.gr, Makeleio.gr
Commenti