"Μπορούμε να συνεργαστούμε για χάρη του ...Σύμπαντος", είπε ο αιώνιος Ρώσος ΥΠΕΞ! Στο μεταξύ, οι Ρώσοι ισοπεδώνουν την Ουκρανία στρέμμα προς στρέμμα! Μόλις 3 χλμ από Ποκρόβσκ οι Ρώσοι, χτυπούν Ζαπορίζια, Χερσώνα
Ενώ ο Sergey Lavrov ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson, τόνισε ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ μπορούν να συνεργαστούν χάρη του Σύμπαντος…οι Ουκρανοί βρίσκουν προφάσεις ώστε να μην υπάρξει ειρήνη…
Κατά τους Ισπανούς, ορισμένες αναφορές που αποδίδονται στο ΝΑΤΟ υποδηλώνουν πιθανή διοικητική διαίρεση της Ουκρανίας σε περίπτωση παρατεταμένης κατοχής…κατά τα πρότυπα της επιχείρησης Barbarossa
Στην Ολλανδία επίσημα ο Υπουργός Άμυνας τονίζει ότι ο Ουκρανικός στρατός χάνει τον πόλεμο, έχει ηττηθεί.
Ο Γερμανός υπουργός άμυνας επιμένει ότι απαιτούνται ειρηνευτικές δυνάμεις και η Γερμανία θέλει να στείλει στρατό… στην Ουκρανία.
Και ενώ εξετάζονται διάφορα σχέδια ειρήνης… οι Ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την προέλαση, έφθασαν 3 χιλιόμετρα από το Pokrovsk, το Καλοκαίρι ήταν 45 χιλιόμετρα μακριά αλλά στο μεσοδιάστημα έχουν καταλάβει πάνω από 450 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους.
Το ίδιο συμβαίνει και στο Kurakhove το οποίο έπεσε, οι τελευταίες μάχες διεξάγονται.
Με βάση τους Ουκρανούς οι Ρώσοι ετοιμάζονται για συνδυασμένη επίθεση σε Zaporizhia και Kherson...
Sergey Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ρωσία και ΗΠΑ μπορούν να συνεργαστούν για χάρη του Σύμπαντος… ο Oreshnik είναι μόνο η αρχή - Η Ουκρανία θα μπορούσε να ήταν ενιαία
Ο Sergey Lavrov παραχώρησε συνέντευξη 80 λεπτών στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson.
Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αξιολόγησε τη σχέση μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, σχολίασε τη δοκιμή πυραύλων Oreshnik και εξήγησε επίσης γιατί η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Η Ρωσία δεν βλέπει κανένα λόγο για τον οποίο η Μόσχα και η Ουάσιγκτον δεν μπορούν να συνεργαστούν για χάρη του Σύμπαντος.
Επίσης δεν σκέφτεται έναν πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν τον θέλει, ένας τέτοιος πόλεμος θα μπορούσε να είναι πυρηνικής φύσης.
Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βρίσκονται επίσημα σε πόλεμο αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι ένας υβριδικός πόλεμος.
Η Ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να αποτρέψει τη Δύση από το να της επιφέρει μια «στρατηγική ήττα».
Δεν θέλουμε να να επιδεινώσουμε την κατάσταση, ελπίζουμε ότι το σήμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες με τη μορφή της δοκιμής Oreshnik ελήφθη σοβαρά υπόψη, τόνισε ο Sergey Lavrov .
Η Ρωσία, έχοντας δοκιμάσει το Oreshnik, ήθελε να μεταφέρει στη Δύση ότι θα έκανε τα πάντα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της.
Επίσης η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει πρόσθετα «μηνύματα» στη Δύση εάν δεν βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα υπό το φως της εκτόξευσης του Oreshnik.
Σχετικά με την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία:
Η Ρωσία δεν θα είχε προχωρήσει στην Βορειοανατολική Στρατιωτική Περιοχή εάν η Δύση και η Ουκρανία είχαν συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Μινσκ.
Η Ρωσία δεν σκοπεύει να καταστρέψει τους Ουκρανούς, είναι αδέρφια για τον ρωσικό λαό.
Η Ρωσία παρατηρεί αλλαγές στις δηλώσεις του Zelensky και της Δύσης σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
To σχέδιο Β
«Όταν η Ουκρανία και οι χορηγοί της ξεκίνησαν το Σχέδιο Β, προσπαθώντας να καταλάβουν το Ανατολικό μέρος του Donbass, τότε ξεκινήσαμε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αν είχαν συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Μινσκ, η Ουκρανία θα ήταν σήμερα ενιαία», εξήγησε ο Sergey Lavrov
Ruben Brekelmans (Υπ. Άμυνας Ολλανδίας): Η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο, σε πραγματικά τραγική κατάσταση
Η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο και βρίσκεται σε δεινή θέση ενόψει των σχεδιαζόμενων διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας, Ruben Brekelmans, στο ολλανδικό έντυπο Trouw.
«Η Ρωσία έχει ένα πλεονέκτημα.
Θα μπορούσατε ακόμη και να πείτε ότι η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο», παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τον αμυντικό προϋπολογισμό στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Σύμφωνα με τον Brekelmans, τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες επιδείνωσαν την κατάσταση για το Κίεβο λόγω της συνολικής θέσης του Trump.
«Έχουμε να κάνουμε με τα εκλογικά αποτελέσματα των ΗΠΑ που ταρακουνούν αρκετά τα πράγματα γιατί γνωρίζουμε ότι ο νέος πρόεδρος, Trump, έχει κάνει δηλώσεις για το πώς αισθάνεται για την Ουκρανία και πώς θα αναγκάσει τα εμπλεκόμενα μέρη να έρθουν το τραπέζι των διαπραγματεύσεων», παραπονέθηκε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον Brekelmans, οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις δεν είναι πλέον επωφελείς για το Κίεβο, αφού η ουκρανική ηγεσία θα αναγκαστεί να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις λόγω ασθενέστερης θέσης.
«Ο κίνδυνος είναι ότι η Ουκρανία θα πρέπει να κάνει σοβαρές παραχωρήσεις γιατί θα πρέπει να διαπραγματευτεί από θέση αδυναμίας».
Boris Pistorius (Υπ. Άμυνας Γερμανίας): Μπορεί Γερμανικά στρατεύματα να μεταφερθούν στην Ουκρανία
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής ειρηνευτικών δυνάμεων της Γερμανίας για να συμμετάσχουν σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις, είπε σε συνέντευξή του στο Deutschlandfunk.
«Προετοιμαζόμαστε, επεξεργαζόμαστε σενάρια για την αποστολή στρατευμάτων αλλά το κάνουμε με μυστικότητα», είπε ο Boris Pistorius.
Ο Boris Pistorius πρόσθεσε ότι οι όροι για την ανάπτυξη του στρατεύματος θα εξαρτηθούν από την εντολή, την κλίμακα και τους όρους που προτείνουν τα μέρη της σύγκρουσης.
Ταυτόχρονα, ο υπουργός τόνισε ότι η Γερμανία αποκλείει τη συμμετοχή χερσαίων δυνάμεων στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Boris Pistorius, είναι πλέον αδύνατο να μιλήσουμε για το μέλλον της Ουκρανίας, αφού στο εσωτερικό της χώρας διαδραματίζονται διάφορα σενάρια, η πρόωρη αποκάλυψη των οποίων δεν θα βοηθήσει κανέναν.
Ο Γερμανός καγκελάριος επανέλαβε ότι η Γερμανία δεν σκοπεύει να χορηγήσει στην Ουκρανία άδεια να χρησιμοποιεί όπλα μεγάλου βεληνεκούς για επιθέσεις βαθιά στο ρωσικό έδαφος και επίσης δεν σχεδιάζει να προμηθεύσει πυραύλους κρουζ Taurus.
Ταυτόχρονα, ο Scholz πρόσθεσε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία μέχρι τώρα έχει δώσει 28 δισ. ευρώ.
Strana (MME Ουκρανίας): Πως μπορεί να επιλυθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία; - Υπάρχουν τρεις τρόποι - Το ζητούμενο είναι μακροπρόθεσμη βιώσιμη ειρήνη
Ενώ και οι δυο πλευρές έχουν μια επιθυμία για «βιώσιμη ειρήνη», οι συνθήκες για την επίτευξή της είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.
Επομένως, η κατάσταση μπορεί να επιλυθεί, θεωρητικά, με τρεις τρόπους αναφέρει το Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.
1) Ένα από τα μέρη κάνει παραχωρήσεις, αποσύροντας τις απαιτήσεις του και συμφωνώντας με τις απαιτήσεις του εχθρού. Ωστόσο, αυτό είναι δυνατό μόνο εάν η κατάσταση στο μέτωπο ή εντός του κράτους επιδεινωθεί ριζικά.
Ή εάν ένα από τα μέρη αναγκαστεί να κάνει παραχωρήσεις από εξωτερικές δυνάμεις.
2) Τα μέρη καταλήγουν σε συμβιβασμό που ικανοποιεί μέρος των απαιτήσεων καθεμιάς από τις εμπόλεμες χώρες.
Για παράδειγμα, η Ρωσία συμφωνεί με την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και η Ουκρανία αναγνωρίζει νέα σύνορα κατά μήκος της πρώτης γραμμής και τη ρωσική δικαιοδοσία στα κατεχόμενα εδάφη, και αίρονται οι κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
3) Τα μέρη συμφωνούν να τερματίσουν τον πόλεμο με βάση τη «μηδενική επιλογή» που ορίζεται στο σχέδιο του Keith Kellogg, το οποίο δεν ικανοποιεί καμία από τις βασικές απαιτήσεις καμίας από τις εμπόλεμες χώρες: κατάπαυση του πυρός στην πρώτη γραμμή, μορατόριουμ. για την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, καμία διεθνής αναγνώριση εδαφικών κερδών της Ρωσίας.
Δηλαδή, όχι μια «βιώσιμη ειρήνη», αλλά μια εκεχειρία σύμφωνα με το «κορεατικό σενάριο», η οποία, ωστόσο, όπως δείχνει η εμπειρία της Κορέας, μπορεί επίσης να είναι μακράς διάρκειας.
Μέχρι στιγμής, ούτε η Ρωσία, ούτε η Ουκρανία έχουν δείξει καμία προθυμία να αποκηρύξουν τους όρους τους. Ωστόσο, στην περίπτωση της Ουκρανίας, η Δύση την έχει μόχλευση για να αναγκάσει τις ουκρανικές αρχές να αποδεχτούν όρους που δεν ήθελαν να δεχτούν εξαρχής.
Με τη Ρωσία όλα είναι πιο περίπλοκα.
Η Δύση δεν έχει πολλούς ανεκμετάλλευτους τρόπους για να ασκήσει πίεση που να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί χωρίς την απειλή ενός άμεσου πολέμου μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Επομένως, το βασικό ερώτημα από τη σκοπιά της περαιτέρω εξέλιξης των γεγονότων θα είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσικής Ομοσπονδίας: θα μπορέσουν να συμφωνήσουν σε κάτι.
Το ζητούμενο είναι μακροπρόθεσμη βιώσιμη ειρήνη.
Rebelion (Ισπανικό ΜΜΕ): Υπάρχει σχέδιο διαίρεσης – τεμαχισμού της Ουκρανίας κατά τα πρότυπα της Barbarossa - Είναι χρυσωρυχείο
Η διαμάχη για το μέλλον της Ουκρανίας εμπλέκει χώρες όπως η Πολωνία, η Γερμανία, η Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθεμία από τις οποίες έχει τα δικά της συμφέροντα, γράφει ο ανταποκριτής Alejandro Marco del Ponte σε άρθρο για την ισπανική έκδοση Rebelion.
«Ορισμένες αναφορές που αποδίδονται στο ΝΑΤΟ υποδηλώνουν πιθανή διοικητική διαίρεση της Ουκρανίας σε περίπτωση παρατεταμένης κατοχής.
Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές, η ακτή της Μαύρης Θάλασσας θα παραμείνει υπό ρουμανική επιρροή, το κέντρο και τα ανατολικά της χώρας υπό τον γερμανικό έλεγχο και οι βόρειες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, υπό βρετανικό έλεγχο», αναφέρει η Rebelion.
Σύμφωνα με την Rebelion, αυτή η διαίρεση θυμίζει στρατηγικές εδαφικής κατανομής που χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες συγκρούσεις, όπως η επιχείρηση Barbarossa κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η Ουκρανία ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης.
«Αν και η Ουκρανία είναι γνωστή ως αγροτική χώρα, η πραγματική στρατηγική της αξία έγκειται στον ορυκτό και ενεργειακό της πλούτο.
Χάρη στην ποικιλομορφία των γεωλογικών ζωνών της, η Ουκρανία είναι ένας από τους δέκα μεγαλύτερους προμηθευτές ορυκτών πόρων παγκοσμίως περίπου το 5% του παγκόσμιου συνόλου».
Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα Lindsey Graham, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αφού σε αυτή την περίπτωση δεν θα αποκτήσουν ουκρανικούς φυσικούς πόρους, η αξία των οποίων ο πολιτικός εκτιμά σε 10 έως 12 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με τον Lindsey Graham, η Ουκρανία «κάθεται σε χρυσωρυχείο» και μπορεί να θεωρηθεί «η πιο πλούσια χώρα σε όλη την Ευρώπη».
Ωστόσο, κατά τη γνώμη του, εάν το Κίεβο χάσει στη σύγκρουση, όλοι οι πόροι της χώρας θα πάνε στη Ρωσία και την Κίνα.
Petro Poroshenko (Πρώην Πρόεδρος Ουκρανίας): Ο στρατός πέφτει σε καταιγίδα, σε επιχείρηση κρέατος, διαλυόμαστε
Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko επέκρινε τη διοίκηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας ότι το Κίεβο στέλνει τον στρατό σε «καταιγίδα με βάση το κρέας» αντί να διασώσει στρατιώτες.
«Πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τον λαό της Ουκρανίας ως εργαλείο για την Επιχείρηση Κρέατος...
Να σταματήσουμε να διατάζουμε συνεχώς επιθετικές επιχειρήσεις», είπε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο Atlantic Council.
Σύμφωνα με τον Petro Poroshenko, το κόστος τέτοιων ενεργειών από τον ουκρανικό στρατό είναι «τεράστιο και θα έχει αρνητικά αποτελέσματα στο μέλλον».
«Απλώς σταματήστε να εργάζεστε για τις εντυπώσεις στην τηλεόραση και αρχίστε να εργάζεστε για να σώσετε στρατιώτες».
Bild: Η νέα καταστροφή Leopard 2A6 στο Kursk από τους Ρώσους βαρύ πλήγμα – Πικρό τέλος
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν ένα γερμανικό άρμα Leopard 2 στη συνοριακή περιοχή του Kursk, κάτι που ήταν μια βαριά απώλεια για αυτούς, ανέφερε ο Γερμανός δημοσιογράφος Julian Repke σε άρθρο του για την Bild.
«Το πικρό τέλος του τανκς Leopard 2A6 που παραδόθηκε από τη Γερμανία στη Ρωσία…
Εκτός από το τανκ, η Ουκρανία δεν έστειλε στρατιώτες ούτε χρησιμοποίησε δυνάμεις αεράμυνας για να προστατεύσει το τεθωρακισμένο αξίας τριών εκατομμυρίων ευρώ».
Έτσι σχολίασε ο Julian Repke ένα βίντεο που γυρίστηκε στην περιοχή του Kursk, στο οποίο ένα γερμανικό μαχητικό όχημα δέχεται επίθεση από ρωσικά drones: το πρώτο drone πετά αμέσως στο αδύναμο σημείο του Leopard και προκαλεί φωτιά.
Στη συνέχεια, δύο ακόμη UAV προκαλούν ζημιά στον εξοπλισμό, χωρίς να αφήνουν στο τανκς καμία πιθανότητα.
«Η απώλεια του τανκ είναι ιδιαίτερα πικρή αφού η Γερμανία προμήθευσε στην Ουκρανία μόνο 18 άρματα μάχης Leopard 2A6», παραδέχτηκε ο Julian Repke.
留言