top of page

Σοκ σε Μαξίμου, ο Σαμαράς ρίχνει τον Μητσοτάκη 2η φορά;

  • sergioschrys
  • πριν από 15 ώρες
  • διαβάστηκε 4 λεπτά

Ετοιμάζεται για μεγάλη μάχη στα δεξιά ο Αντώνης Σαμαράς και αυτό τρομοκρατεί τον Κτήνος!

Η αντεπίθεση Σαμαρά είναι πλέον γεγονός με τον Μεσσήνιο πολιτικό να επιχειρεί να ρίξει τον Μητσοτάκη για 2η φορά, ανακοινώνοντας νέο πολιτικό σχηματικό.


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες πολλοί Καραμανλικοί τον στηρίζουν ήδη σε τοπικό επίπεδο, έχει κλείσει επιχειρηματίες, ωστόσο οι απόψεις διίστανται σχετικά με την πραγματική θέση που θα έχει στο νέο κόμμα ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.


Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ από κύκλους της Νέας Δημοκρατίας και ενώ το αρχικό πλάνο ήταν να ανακοινωθεί το νέο κόμμα τον Σεπτέμβριο, τελικά φαίνεται να γέρνει η πλάστιγγα προς τον Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 30, ημέρα Δευτέρα, γιατί όπως τονίζουν οι… πληροφοριοδότες μας θέλει να κάνει δυναμό crash test στη ΔΕΘ με τον νέο φορέα.


Πολλά στελέχη της ΝΔ, αλλά και συνάδελφοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται κοντά στο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν τοποθετηθεί δημόσια εναντίον του συγκεκριμένου εγχειρήματος, αποδεικνύοντας έτσι τον πανικό που επικρατεί στην… παρέα του πρωθυπουργού μετά την συνέντευξη Σαμαρά σε Κυριακάτικη εφημερίδα και την διαρροή για την δημιουργία νέου κόμματος.


Το αν τελικώς θα ανακοινωθεί το κόμμα στις 30 Ιουνίου μένει να το δούμε, το σίγουρο είναι ότι έρχεται δεξιά μάχη χαρακωμάτων πολύ σύντομα.



Το ΒΝ μόλις χθες έγραφε για το νέο κόμμα:


Σε μείζον πολιτικό γεγονός εξελίσσεται η δημόσια παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά μέσω άρθρου του στην εφημερίδα Τα Νέα, το οποίο πολλοί ερμηνεύουν ως προοίμιο ίδρυσης νέου κομματικού φορέα.


Ο πρώην πρωθυπουργός ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, εστιάζοντας σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής στρατηγικής, ενώ διαχωρίζει τη σημερινή διακυβέρνηση από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.


«Η πολιτική αυτή δεν εκφράζει τις ιδέες και τις αγωνίες του ελληνικού λαού, συνολικά.


Τέτοια εντολή δεν έχει δώσει ποτέ η εκλογική βάση της ΝΔ στην κυβέρνηση.


Αλλά αυτή δεν είναι πια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


Είναι κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη», υπογραμμίζει στο άρθρο του ο Α. Σαμαράς, ασκώντας ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής φυσιογνωμίας της παρούσας ηγεσίας.


Πηγές υποστηρίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς προετοιμάζει τη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού, με στόχο να καλύψει το ιδεολογικό και εκλογικό κενό που άφησε η στροφή της ΝΔ προς το Κέντρο.


Το εγχείρημα φέρεται να έχει ως προμετωπίδα την επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες του συντηρητικού χώρου, με έμφαση στα εθνικά ζητήματα, τη δημόσια ασφάλεια και τη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας.


Ο στόχος δεν είναι απλώς η καταγραφή εκλογικής δύναμης, αλλά η διαμόρφωση πρότασης διακυβέρνησης με επίκεντρο τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.


Σε αυτό το πλαίσιο, το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προβάλλεται ως πιθανός επικεφαλής ενός τέτοιου σχήματος, σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων προσκείμενων στον Α. Σαμαρά.


Η πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά εκτιμάται ότι θα επιδράσει καταλυτικά στις εσωκομματικές ισορροπίες της ΝΔ, ενώ αναμένεται να επηρεάσει και τις ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις της δεξιάς και κυρίως τα κόμματα εκείνα που στις δημοσκοπήσεις ακροβατούν στο όριο του 3%.


Οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν εάν αυτή η κίνηση θα μετουσιωθεί σε έναν νέο πολιτικό πόλο στον χώρο της Κεντροδεξιάς ή θα παραμείνει σε επίπεδο ρητορικής αμφισβήτησης.


Η δυναμική της πρότασης για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με πρόσωπα που υπερβαίνουν κομματικά όρια, προσδίδει στο εγχείρημα χαρακτηριστικά ευρύτερης πολιτικής παρέμβασης και αναμένεται να αναδιαμορφώσει το πολιτικό τοπίο.


Ο τρόμος της Μπακογιάννη


Το κλίμα που επικρατεί αποτυπώνεται και στις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία σε συνέντευξή της στο Mega, είπε ότι «δεν θα σχολιάσω τον κύριο Σαμαρά.


Θα πω το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.


Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται κι όταν επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.


Το έκανε μια φορά ο κ. Σαμαράς, δεν μπορεί να το ξανακάνει δεύτερη φορά.


Θέλει να ρίξει δεύτερη φορά Μητσοτάκη, φαίνεται από το άρθρο.


Δεν θα λειτουργήσει».


Οι βόμβες του Αντώνη Σαμαρά


Αρχικά ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει στο άρθρο του ότι «οι εξελίξεις στο διεθνές στερέωμα είναι ραγδαίες.


Και ανησυχητικές.


Το διεθνές σύστημα μεταβάλλεται, με δύο βασικά χαρακτηριστικά να το προσδιορίζουν. Πρώτον, οδηγούμαστε σε μία εάν όχι de jure, τουλάχιστον σε μία de facto αλλαγή συνόρων.


Δεύτερον, το αναδυόμενο διεθνές σύστημα θα είναι ένα υβρίδιο διπολισμού (ΗΠΑ- Κίνα) με χαρακτηριστικά τριπολισμού (Ρωσία)” και συμπληρώνει ότι “παράλληλα, σημαντικοί περιφερειακοί και τοπικοί γεωπολιτικοί παίκτες (π.χ. Ινδία, Πακιστάν, Ινδονησία, Βραζιλία, Ιράν, Τουρκία, Ισραήλ) κινούνται με όλο και μεγαλύτερους βαθμούς «ελευθερίας» απ’ ό,τι στο παρελθόν.


Τέτοιοι συνδυασμοί δημιουργούν ένα ασταθές, ακραία ανταγωνιστικό περιβάλλον με τεράστιες ευκαιρίες αλλά και μεγάλους κινδύνους.


Βρισκόμαστε σε μια περίοδο της ιστορίας , όπου οι αναθεωρητικές δυνάμεις, μικρές και μεγάλες, βλέποντας «παράθυρα ευκαιρίας» προσπαθούν να υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους”.


Μετά ο πρώην πρωθυπουργός αναρωτιέται “ποια είναι η θέση της πατρίδας μας μέσα σε αυτή τη γεωπολιτική «τέλεια καταιγίδα»;


Ποιο είναι το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής σήμερα;


Τι ζητάει η Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει;


Η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο Παντελώς απούσα.


Ο Ελληνισμός είναι υπό πίεση.


Σε όλα τα μέτωπα.


Υποχωρούμε ή λείπουμε από παντού.


Σαν να έχουμε εγκαταλείψει την εθνική μας εξωτερική πολιτική, τα εθνικά μας θέματα.


Παρότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις συγκυρίες, δεν το κάνουμε.


Αντιθέτως”.


Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς λέει ότι “απόντες από το Αιγαίο, απόντες από την Ανατολική Μεσόγειο.


Ούτε καν τον χάρτη για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό – που αφορά μόνον την ΕΕ – δεν τολμήσαμε να καταθέσουμε πλήρη, κάτι το οποίο εκμεταλλεύεται η Άγκυρα καταλλήλως.


Απόντες όμως και από τις εξελίξεις στη Συρία, αντί να έχουμε «κατασκηνώσει» στο Ισραήλ, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, την Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


Κι έτσι δίνουμε το περιθώριο στις ΗΠΑ να αναγνωρίζουν την Τουρκία ως μέρος της λύσεως στη Μ. Ανατολή” και τονίζει “απόντες και στο Κυπριακό.


Καμία πρωτοβουλία δεν υπάρχει, καμία επαναχάραξη εξωτερικής πολιτικής, τίποτε απολύτως.


«Ό,τι πείτε» παντού και με όλους”.


Comments


ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ και ΜΕΙΝΕΤΕ...ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Thanks for submitting!

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2024 by Pirinos Logios. Powered and secured by Wix

bottom of page